European Day 2

friends1

Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι

Ξέρεις τι είναι να μην έχεις πιει στάλα και να νοιώθεις σουρωμένος; Να έχεις αυτό το γλυκό συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν έχεις κάνει κεφάλι και περνάς υπέροχα και είσαι με παρέα που γουστάρεις; Ε αυτό!

ΠΑΣολέδες μου, το ξέρω ζηλεύετε και δε θα σας πω μαλακίες ότι “νταξ μωρέ και τι έγινε”. Ναι, είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε. Αυτό που ξεκίνησε απ’ όταν μάθαμε ότι παίζουμε Ευρώπη, που γιγαντώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη και κορυφώνεται μέρα με τη μέρα. Μεγαλώνει όσο πλησιάζει η Πέμπτη 21 Ιουλίου, όσο βρίσκεις φίλους που έρχονται από την Ελλάδα, από τη Γερμανία από παντού. Ένας-ένας ή παρέες. Δεν ξέρω πόσοι θα είμαστε στο γήπεδο. Μπορεί 100 μπορεί 500. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι νοιώθεις πως είσαι με ΟΛΟΥΣ τους ΠΑΣολέδες που έχεις γνωρίσει στη ζωή σου. Ναι, για εσάς που δεν είστε εδώ στα βόρεια του χάρτη είναι σπαστικό. Για εμάς που είμαστε εδώ όμως, είναι σα να είμαστε μαζί σας. Και σίγουρα θα φωνάξουμε και για σας!

ibra

Τι λέγαμε; Α! Στοκχόλμη. Οι τζέδες το έχουν τερματίσει με τα μουσεία. Μουσεία για τα πάντα. Μουσείο για ποτά, για Βίκινγκς, για τους ABBA, για το καράβι που βυθίστηκε πριν κάνει το πρώτο του ταξίδι, για τους σιδηρόδρομους, νομισματικό, μεσαιωνικό,φωτογραφικό, εθνικό, μουσεία που δεν κατάλαβα τα ονόματά τους γιατί είχαν 20 σύμφωνα μαζί. Μουσεία παντού! Να πεις πάω στο μουσείο μια βόλτα να γελάν και τα τσιμέντα. Και εννοείται με το αζημίωτο. Αν και υπάρχουν και μουσεία που μπαίνεις μπέχο, αλλά γιατί να ΠΑΣ σε μουσείο; Έτσι κι εμείς περάσαμε μια βόλτα από το Tele2 Arena, έδρα της Hammarby και από το Friends Arena που θα παίξουμε στις 24 Μαΐου. Σ’ αυτό το σημείο μη ζηλεύετε. Σε κανένα δε μπορέσαμε να μπούμε. Το Χαμμαρμπογηπεδάκι ήταν ντιπ κλειστό και στο Friends Arena ετοίμαζαν τη συναυλία της Beyonce.

Παρένθεση: Τι γίνετε ωρέ από συναυλίες εδώ πέρα;;; Beyonce, Lauryn Hill, Fatboy Slim, Patti Smith, Kraftwerk (!!!), Joan Baez (!!!!!!), Whitesnake, Iggy Pop, Nickelback, Red Hot Chilly Peppers, Justin Bieber (2 φορές). Σταματάω. Τζέπες να ‘χεις να σου σκίζονται! Κλείνει η παρένθεση.

Το γήπεδο της Hammarby. Κάποιοι κόκκινοι παίζαν και δε δώσαμε σημασία!

Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Εντάξει, είναι πολύ μπροστά! Παίζουν σε άλλη λίγκα μπάλα. Μόνοι τους! Ανακύκλωση στα ΠΑΝΤΑ. Οικολογική συνείδηση όλοι. Ζεστό νερό και θέρμανση από τα σκουπίδια. Εισαγωγή σκουπιδιών κάνουν οι τύποι. Διπλά και τριπλά και τετραπλά κερδισμένοι. Από δρόμους όμως, όχι σπουδαία πράγματα. Εντάξει, δεν είναι η κάτω Ραχούλα, αλλά δεν είναι και δρόμοι αντάξιοι αυτού του μεγάλου που έχω δει μέχρι τώρα. Αν και παίζει να το κάνουν επίτηδες, στα πλαίσια της οικολογικής συνείδησης για να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ποιος ξέρει…

Παλιά πόλη

Το αντίστοιχο Κάστρο της Στοκχόλμης, στο πιο εμπορικό του. Tourist trap που λένε στις Ευρώπες. Μαγαζιά, μαγαζάκια, παραμαγαζάκια, καφές, πίτσα με 50ευρώ, σκατολοΐδια, τσολιαδάκια (οκ δεν έχουν, αλλά καταλάβατε τι εννοώ). Θυμίζει αρκετά πλάκα, παλιά πόλη Κέρκυρας, Βενετία και οτιδήποτε έχετε δει με στενούς δρόμους και πλακόστρωτο. Α, παγωτό πάρτε άφοβα κι ας μην το φάτε εκείνη την ώρα. Δεν πρόκειται να λιώσει ποτέ! Δεν ξέρω τι χημείες κάνουν, αλλά αυτό το πράγμα, ούτε έσταξε, ούτε έλιωσε ποτέ!

Οι Σουηδέζες εξακολουθούν να μην είναι όσο όμορφες τις έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα. Παίζει επειδή είναι περίοδος διακοπών εδώ, οι καλές να έχουν έρθει στα Σύβοτα και να έχουν μείνει εδώ όλες οι άλλες. Αν και σήμερα ανέβηκε λίγο ο μέσος όρος. Αλλά και πάλι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Φαγητό

Δε θα μπορέσω να σας πω και πολλά πράγματα για το φαγητό. Όχι ότι δεν τρώμε, αλλά πέρα από μπέργκερς και χοτ-ντογκ δεν έχουμε δοκιμάσει κάτι άλλο. Εντάξει. Καλούτσικα τα μπέργκερς τους. Αλλά σαφώς στην Ελλάδα έχουμε καλύτερα. Και δε δοκίμασα και τάρανδο ρε γαμώτι!

old town

zeugos1
Πάρτε κι ένα βασιλικό ζεύγος πιατάκι. Είναι αυτά που βάζετε στο τραπεζάκι δίπλα από το σύνθετο. Με το καλό το σεμέν από κάτω!

Ξημερώνει η μεγαλύτερη μέρα του ΠΑΣ, μέχρι την επόμενη. Και πρέπει να ξυπνήσουμε σε 5 ώρες. Αύριο θα είναι δύσκολο να γράψω. Θα προσπαθήσω να γράψω την Παρασκευή. Όσο μπορώ θα ενημερώνω μέσω φόρουμ και facebook.

…to be continued!

ΥΓ1. Χθες ήθελα να γράψω για το βράδυ που βγήκαμε βολτίτσα και πήγαμε για μπύρες και είπαμε τα δικά μας, αλλά ήμουν κομμάτια όταν γυρίσαμε και κοιμήθηκα την ώρα που έβλεπα το 15λεπτο (!!!) βίντεο από την προπόνηση της ομάδας. Φαντάζομαι ο αντίπαλος κόουτς δε θα χρειάστηκε να στείλει κατάσκοπους.

ΥΓ2. Βγήκε και η selfie των 500+ ευρώ! Η πιο ακριβή selfie που κυκλοφόρησε. Μέχρι την επόμενη.

ΥΓ3. Η σημερινή διαφωνία μας ήταν η εξής: Εγώ έλεγα ότι δεν πρέπει να είμαστε πλεονέκτες και τα βήματα να γίνονται ένα-ένα και ότι για φέτος μέχρι ημιτελικό μπορούμε να πάμε. Και ο άλλος ο κολλημένος ο οπαδός, έλεγε ότι θέλει τελικό! Εντάξει φίλος. Χαλάρωσε!